tisdag 2 juli 2013

Läger, Ungdomssatsning IPO

Återigen hemma efter nästan 200 mil på vägar genom Sverige och fyra dagar på ett G R Y M T läger med ungdomssatsningen i IPO uppe i Härnösand. 
Har redan konstaterat att de inte finns en chans att kunna sammanfatta dagarna utan att jag seglar iväg och ni kommer inte fatta ett skit [även om de händer rätt ofta] men måste ju säga något. 

Etta - Blixt - Rappi - Freck

Torsdag: Uppstigning 03.45 för bilfärd upp. Tältuppsättning med allt vad det innebär! 
Genomgång och presentation av gänget som kommit. 
Lite teori med fokus på relation och inlärning. Sjukt nyttigt att bli påmind! 

Fredag: Besök av en tjej som tagit master examen i etologi. Alla fick köra ett lydnadsmoment [aportering var bestämt för alla] där både Laine och etologen tittade på hundens beteende. 
L U N C H 
Skyddsträning med inledande genomgång. Riktigt kul att se så många olik raser [HH, malle, dobbis, rottis & schäfer] jobba. Hundarna filmades och filmerna slängdes sen upp på storskärm för en genomgång. 




Lördag: Spår. Svårt men nyttigt. Även här kul att se många olika raser och hundar i olika stadier av sin utbildning. Väldigt nyttigt med nya idéer och tankar. Tiden ute på spårmarkerna slutade med att vi bröt oss in i en bil så nu kan man det med ;) 
L U N C H 
Återigen lite skydd. Min lille galning fick komma in och bygga på sig. Roligt att se och lyssna på honom när han tjurar ihop! Han lyckades även dra mattes finger ur led. Toppen! 
Även nu gick vi igenom alla filmer och de var roligt att se skillnaden mot dagen innan. 

Söndag: En sväng lydnad. Packande och sen lite skydd. 
Ett snabbt "Hej då" för att se sätta sig och åka hem. Kärran lämnades i Stockholm då den skulle upp till norrland igen för mer läger! 

Så ni kan säkert förstå att jag är mosig mellan öronen! 
Dagarna har startat 08:00 och avslutats lite väl sent för att vara pigg vid 07 igen, men de har varit mentalt roligt och lärorikt. Har massor av nya och motiverande tankar med mig hem som jag tänkte reda ut under dagen. 

Sessan som också var med har haft bastjänst i skogen under tiden skyddet varit igång och legat hur fint som helst! En patrullering med ljud och vind hann vi också. Tydliga markeringar där kan vi ju säga ;) 
En apportering hann vi med men de resulterade i att jag såg ut som att jag gått en match mot en björn... 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar