torsdag 21 februari 2013

Tog tag i ett problem

Hundarna är fortfarande dåliga. Sämst är för tillfället stackars Zo som hostar så hon spyr. Blixt är den som mår bäst och däremellan är Rappi.
Tog med en pose gotte och en klicker ut i garaget för at låta Blixt och Rappi jobba lite med huvudet. Rappi har nämligen börjat gå lös på inredningen i hundgården vilket är typiskt henne när hon börjar få för mycket energi över.

För lillemans del blev de lite plats träning och sen lite ordförståelse. Framförallt då han inte har någon speciell ordförståelse och därmed får tänka till ordentligt [det jag ville] 


Rappi & jag hade däremot inte en lika rolig träning [mot slutet var den guld]. Bestämde mig nämligen för att ta tag i ett problem.
När jag tränat fjärr så har jag omedvetet dragit upp henne med handen i sliftet "ligg-stå" vilket nu har lett till att hon i skiftet "stå-ligg" förflyttar sig framåt mot min hand. Enkelt förklarat.
Hon har frysta tassar när hon reser sig men flyttar in dom under magen när hon lägger sig.
Rappi är inte överförtjust i att behöva lösa ett problem som innebär krav och de tog inte många skiften innan hon hade bestämt sig för att "gonatt" var de ENDA hon kunde [även kallat fly kraven] för nu damp de ner att jag faktiskt tänkte KRÄVA att hon skärpte sig och inte flyttade tassarna.Satte på lite lugn musik för att hjälpa mig att behålla lugnet och började om. Började med att ha henne stående och så länge jag inte säger något annat så ska hon stå och det STILLA. Fick säga åt henne några gånger då hon ville lägga sig. Sen va de bara nöta. Förklara. Nöta och berömma.
Så efter en del bråkande. Mysande [hon var grym mellan varven] och lite grälande fick jag tre skiften på rad UTAN nån förflyttning. Fantastiska hund!

Tror dom blev bra trötta båda två!

2 kommentarer: