tisdag 31 januari 2012

kunde bli en VM vurpa..

Att hitta på något nytt med Heffa är alltid lika roligt och framför allt spännande. Hade fruktanskvärt mycket spring i benen när jag vaknade i morse och med solen skinandes bestämde jag mig för att hämta djuren och åka till spåren.

Vi har ju fortfarande inte tillräckligt mycket snö för att vi ska ha några skidspår [börjar göra mig riktgit frustrerad..] så de blev dom magiska rosa löpardojjorna som åkte på [givetvis resterande rosa kläder med]. Eftersom Heffa aldrig dragit och spåren här är väldigt backiga, det ihop med att jag hade noll koll på hur spren såg ut bestämde jag mig för att nöja mig med 2km.

Planen [ det fanns egentligen ingen] var att Zo skulle visa hur man gör, bra plan! Allt gick enligt planerna och till min lycka sprang min lilla klump men han var så L A T. Han höll samma tempo som Zo men inte tillräckligt för att få nån tyngd i selen. Sån liten latmask är han! Stakcars lilla Zo som återigen fick dra på mig.
när vi va ca 500 meter från "mål" så såg man hur Lilleman började tänka och 200 meter längre fram slog det honom. Det finns M A T inom räckhåll [ställde ut två bukrar med mat innan vi startade] två hundradelar senare tar han i för allt han är värld,något som inte fanns med i mina uträkningar och jag flög som en vante framåt [Han måste ha några muskler gömda under den där pälsen med tanke på den kraften...] , landade på fötterna [kunde blivit en riktigt VM vurpa..] men med ena foten i en hems vinkel [smärta] sen va de bara försöka hålla balansen tills lilleman nått sitt mål. Skulle kanske tänkt till en gång till innan jag visade en matgalen klump vart de fanns lyxmiddag utställd..


Han har ju i alla fall fått en grymt bra minnesbild va det gäller mållinjen..  Kommer bli urskönt att springa om han lär sig lägga vikt i selen för att inte nämna avlasningen för min lilla prinsessa :)
Ett annat problem som dök upp är att jag måste inhandla en ny sele.. storlek 6 är nästan för kort. Fattar ni, storlek 6!!! Frågan är ju bara om han ska få en rosa [fick enorma klagomål av vissa när de nämndes..] eller om han ska ha en svart... svårt val!

Det trillar ju nämligen in två roliga paket i min brevlåda snart och de är fråga om han inte ska få en svart sele till det.. inväntar nog paketen helt enkelt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar