lördag 11 maj 2013

Den blonda svarta

"Han är ju kille så man får ju banka in de framifrån 
& stoppa in en kork där bak för att de inte ska försvinna ut på en gång!" 

Ungefär så är de att träna lilleman ibland. Han vill väldigt tidigt visa att han förstår vad jag menar men han vet egentligen inte alls vad jag menar. När de då inte blir rätt eller jag inte låter honom "visa" tar han lätt till stress eller som i spåret den sociala kampen. Vad som räddat mig hittils är att jag är medveten om detta och bryter honom innan de slår till/över. Lugnar ner honom genom att visa igen eller påminna honom om vad vi gör och där är han kanon på att rätta till sig själv. 



I spåret är han ganska rolig när de kommer till vinklarna [därför fick han ett vinkelspår igår]. Han kan spåra skitfint fram till vinkeln, notera att de svänger men han fortsätter dit nosen pekar [vilket sällan är 90° från spårkärnan han kom ifrån]. Givetvis tappar han vittringen, tar upp den och fortsätter men han har fortfarande inte flyttat kroppen rätt och han jobbar lixom lite diagonalt istället för att vrida. Här är ett typiskt ställe där han blir lite osäker, tappar självförtroendet och eftersom jag inte låter honom gå så kan han slå över och ta social kamp i linan när han inte orkar lösa de. 
Igår släppte de rätt mycket efter lite förklaringar, stöttningar och nötning. 
Därifrån de fina citatet i början ;) Han är helt enkelt en BLOND svarting!  


Snart dags att åka och just spåra och idag har vi ju toppen hjälp i form av Mathias. 
Mannen som ALDRIG stressar upp sig, har förståelse men min virrighet och alltid har lösningar på mina problem! En kanon träningskompis helt enkelt! 
Att han kom 3a på FCI IPO-FH VM är ju ett kvitto på att han vet vad han pratar om ;)  

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker hund. Schäfrar är fina =)

    SvaraRadera
  2. Unghundar ;-)
    Men grymt fin är han att se på!

    SvaraRadera