lördag 2 november 2013

Efter en månads uppehåll


Dag två på spårkursen idag. 
Där jag drog nytta av att befinna mig på spårmarkerna. 

Blixt skulle ev vara lite "visningshund" på spårstarter och då vi inte spårat på en månad ville jag spåra ur honom lite då han har en tendens till att EXPLODERA när han inte fått spåra och med tanke på att kan började skrika så fort vi svängde in på grusvägen så kändes det som en bra idé. Traskade ut ett LÅNGT rakt spår som jag la upp utefter hur jag trodde han skulle vara. 

Tog ut honom när spåret fått ligga en bra stund och förvånades över hur lite "skrik panik" det var och han anslöt sig fint vid min sida när jag ställde upp för att börja proceduren inför start. 
Förutom en limiten tjuvning som jag inte köpte utan gjorde om så gjorde han den bästa starten någonsin, inte perfekt men hans bästa! 

Spåret då?
Fick säga åt honom en gång annars såg det ut som på filmen. Lilla skrutthunden har allt samlat ihop sig riktigt fint. Vila är inte alltid så tokigt… vilken gång i ordningen har jag fått de bevisat för mig nu?! 

Rappi var jag däremot grymt taskig mot. 
La ett spår över fyra gamla spår som deltagarna + publik gått. Alltså vittring av 4 hundar och minst 6 människor som gått bredvid. Som ni ser på bilden vinklade jag även mitt i ett av spåren men nu är de ju så att Rappi spårar som bäst när jag gör spåren svåra och då jag nu inte kan läsa vart mitt spår är jag beroende av henne och bra spårade hon. Galet bra. 

Vinkelarbetet är låååångt över min förväntan. Hon analyserar övergångarna och är bara allmänt GRYM. Så vad säger du Jeanette…? nästa år får du hänga mig om jag inte startar FH med henne!! 
1 kommentar:

  1. Va fint dina fluffiga spårar. Jätte kul med film =)!

    SvaraRadera