söndag 8 juli 2012

När marginalerna inte är på vår sida..

Har äntligen fått sätta mig ner och börja varva ner. Har varit en otroligt intensiv helg men SÅÅ rolig!
Landade sent fredag kväll i Göteborg då jag fått paxa soffan hos Annelie och Nova. Tills Zos lycka/förtret delade vi även lägenheten med inte mindre än TVÅ katter. Är man jaktidiot så är två katter EXTREMT lockande. Rappi som aldrig träffat katter tyckte att det var ett par fräna varelser och erbjöd sig att leka. Inte riktigt uppskattat.

Lördagen startade tidigt och jag kände mig inte riktigt laddad för att tävla. Har ju inte hunnit träna någon ordentlig plats sedan sista tävlingen och var därmed inte säker på hur påverkad hon blivit av att fem av sju hundar gick upp den gången [Under platsliggningen för elithundarna i brukset rök fyra hundar ihop på platsen och ägarna fick SLITA isär dem... kändes inte allt för lugnande.. ]. 
Vi landar i alla fall i god tid och hinner kolla in tävlingsplatsen. Tre fotbollsplaner som ligger på rad. Gräs-konstgräs-gräs. Då brukset körde lydnaden på den första gräsplanen var vi 100 på att vi skulle få den andra och konstgräset skulle vara värmningsplan. FEL. Vi skulle tävla på konstgräset.... [Zo har aldrig ens sett konstgräs..]

Drog startnummer fem av sex. Sen var det igång. Kortfattat så gör hon en bra tävling. Hon var otroligt osäker på platsen och det höll i sig. Vi nådde vårt mål som var att höja läggandet och ställandet men vi snubblade på målsnöret. Marginlerna var helt enkelt inte på vår sida denna gång.
Skönt var i alla fall att få mycket beröm av domaren för vår kontakt och trevliga attityd. Alltid kul att höra.

Platsliggande: 9 Lätt oro [hon tyckte det var SKITJOBBIGT]
Tandvisning: 10 Utmärkt!
Linförighet: 8,5 Bra kontakt, något ojämn halt [hård och korrekt domare, hon var lite seg två halter] 
Läggande: 8,5 Något segt läggande, olydnad [behövde dubbla kommandon för att hon skulle sätta sig]
Inkallning: 7,5 Tveksamt avslut [här märks osäkerheten, det blev en VID båge in] 
Ställande: 8,5 Något ojämn [Är skitnöjd] 
Apportering: 0 Kan ej moment [Jo de kan hon men hon gillade inte apporten och spottade efter två sekunder..hade hon hållt den i en halv sekund till hade vi haft en femma] 
Hopp över hinder: 7 Tveksamt avslut [Ja du Zo, du kan bättre] 
Helhet: 8 Lovande samspel [ :') ]








Totalt 159,5 poäng. En HALV poäng.. en HALV sekund  från ett försapris. Erkänner att jag var lite bitter ett tag men ändå stolt över min hund. Vi var yngst och mest orutinerade i klassen och detta är trots allt vår lägsta nivå och den är inte så illa. Vi slutade i alla fall på en fjärdeplats!

Som plåster på såren fick vi en med beröm godkänd exteriörbedömning till korningen. Lilla tjejen charmade domaren ordentligt! Kortfattat var kritiken "En tik av önskad storlek, och färg. Otroligt fint musklad. Utmärkta färger. Vackert uttryck. Utmärkt färg på ögongen. Något kort kors. Fina rörelser. En optimal hund!" Sådana ord värmer vilket hjärta som helst!

Min Snygging!

Några som det däremot gick riktigt bra för var våra värdinnor. De tog en andraplacering i LKL I och en tredjeplacering i lägre klass spår! Grymt jobbat tjejer!



Vad det gäller den lilla stjärnan så har hon gått och charmat ALLA på tävlingsplatsen [till och med "guling motståndarna" ] och fått köra lite lydnad lite överallt och fått en ordentlig miljöträning. Tyvärr avslutades hennes tid på SM med en mage i KAOS, vilket ledde till att Matilda fick skura kärran de första hon gjorde när hon kom hem. Men nu luktar den gott och är kliniskt ren!



6 kommentarer:

  1. Vad roligt att det ändå gick bra och kul med exteriören! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! :) Lite snopet men de är sånt som händer!

      Radera
  2. Bra jobbat Matilda! Du har med all rätt att vara nöjd och stolt över din hund. Kan verkligen förstå att det känns bittert att vara en halv poäng i från första pris, men en fjärde plats till SM är ju inte alls dumt! Ni är så himlans duktiga :) Kram!

    SvaraRadera
  3. Bäääääääääääääääääääääästa!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  4. Grymt bra "lägsta nivå". Är stolt över er. Sedan är ju kritiken helt ofantligt fin <3.

    SvaraRadera
  5. fiiii fan va drygt :S Så nära! ÅHHH!!!! Men, nu är ju grymma så nästa gång är marginalerna på er sida :)

    SvaraRadera