fredag 21 december 2012

Att göra "Big no no"

Ibland kan en liten händelse förstöra mer än vad man trodde var möjligt. Speciellt när man inte är fullt närvarande när händelsen inträffar... och jag klantade mig för ett tag sedan. Riktigt ordentligt. 

Kom hem från utbildeningen i Göteborg och var helt mentalt nere. Vad som hänt Heffa hade då inte sjunkit in och jag ville bara bort. Så jag tog skidorna och tjejerna och åkte till spåren. Lamporna var släckta och jag var allt annat än i mode för att köra med hundarna. Men dum som man är så gjorde jag det ändå. Zo har tix på att dra åt ett visst håll och det var mitt i de klassiska spåren... Rappi som sitter fast med nacklinan har inte mycket val. Grälar lite på Zo men inget händer. Byter plats på hundarna. Zo mejar Rappi åt den kanten. Byter håll och Zo byter sida. Matilda blir frustrerad [BIG NO NO] och tar staven och petar till henne från utsidan. Händer inget. Petar lite hårdare och ber henne byta kant. Inget händer. DRAR henne sen över och då tjurar hon ihop.
Kopplar loss. Rappi tog åt sig mer och mer av min frustartion och jag ville inte förstöra hennes arbete. Åker vidare med en lite låg Rappi bredvid mig och en Zo som stannar på den plats jag kopplat loss henne på... Just snyggt!
Slutade med att Zo travade bakom mig och Rappi visste inte vad hon skulle göra.

Förlåt älskling! 

Idag var det skidåkning igen. Hade bestämt att om jag kunde åka ett varv på 1,25 själv utan större problem skulle jag köra hundarna efter & varvet gick faktiskt riktigt bra! Åkte till bilen och tog ut Rappi .

Plan: Köra henne själv ett varv då hon alltid gått med Zo & jag hade fortfarande pigga ben så hon skulle slippa dra mycket. 

Och den lilla råttan förvånar mig varje gång vi gör något nytt. Inga tveksamheter om att gå ut i full lina och dra. Hon höll koll på mig och växlade tempo i perfekt harmoni till min åkning. Mammas ÄLSKLING!
Kom tillbaka till bilen och skulle ta ut Zo.

Plan: Ett varv med henne med för att jobba bort minnesbilder. Hade lagt stavarna vid starten och skulle ha henne lös dit. 

Det hela gick kalas tills jag skulle spänna fast henne och ta upp stavarna. Då tittar hon på mig och travar sen till bilen och ignorerar mina rop. Kalas!
Insåg att detta är något vi får jobba bort en annan dag och ha en plan för. Så åkte till henne vid bilen och klappade på henne med skidor men utan stavar och bytte hund igen.

Simply the best! 
Rappis andra varv var en dröm! Lite mer rutin på henne och det kan bli galet kul!!
Nu ska jag fila på uppdraget "Muskelbyggnad" för den lilla då jag ska hoppa in och jobba i morgon och har hela natten på mig ;)


1 kommentar: