måndag 20 augusti 2012

tillbaka till lådan

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon. Skönt att sova ut och kliva upp med energidepåerna på fyllda till MAX! Att jag sen gick till gymmet och tömde dom på en gång är en annan sak.

På vägen hem cyklade jag förbi ICA och köpte ett paket köttbullar. Hade nämligen ett grymt sug efter ett pass lydnad tillsammans med mina fina flickor. Så hem och byta om innan tjejerna fick hoppa in i buren och pansar forden ställdes in för en färd till Furusjö och planen utanför Sjöhaga Pensionat [nya platser är alltid nyttigt].

Rappis första pass blev ren koncentration och fokuserings träning [Matilda skärpte sig vad det gäller att ge hunden ETT kommando och inte sju olika] position, ett eller två steg fram och då ska den lilla hålla kontakten. Kan inte klaga på resultatet.

liten när hon va ännu mindre

Zo fick gå lite positivt fritt följ innan vi tog oss an rutan. Hade placerat den så att den stod på en liten förhöjning av planen och därmed var lite extra tydlig. Vill undvika att hon inte ska se den nu i början. Liten osäker start men efter en påminnelse om hur JAG vill ha det så gick hon från klarhet till klarhet. Lite mer kontinuerlig träning på det där så ska vi nog klara det också.

Pass två för Rappi blev först lite repitition från nummer ett och sen platsliggning. La sen in en kort fjärr och insåg att vi måste gå tillbaka till lådan då hon slarvar på tok för mycket med bakdelen. Så blev ett pass hemma sen och jag kunde inte vara mer än nöjd. Min fina fina sessa!
Pass två för Zo blev ett mikropass i form av transportsträckor. Asgrymt!

2 kommentarer:

 1. Det där med lådan, vad är det? *nyfiken*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tränar mycket position och kroppskontroll i en låga :)
   den gör att hunden inte kan göra fel och därmed blir det en otroligt positiv träning :)

   Radera