måndag 6 augusti 2012

Utjagad av kor

Startade dagen idag med att ta med tjejerna till naturreservatet för en promenad. Jag försöker få ordning på mina ben som gick sönder under SSM och ville därför gå på mjukt underlag. Zo fick bära väska för att göra det lite jobbigare och sen bar det av. Följde ett spår som går runt Ryfors men höll mig vid sidan av så jag fick de lite jobbigare men fortfarande snällt mot benen.

Då vi nästan var tillbaka så hade vi ca 300 meter som går genom en kohage. Hann komma 200 meter innan vi fick vända och springa! Kossorna var inte alls förtjusta i att vi skulle korsa deras hage och jag är inte den som äger emot en springade ko.. Så vi fick helt enkelt vända. Tur vändan r mysig att gå :)









Innan vi åkte hemåt igen fick tjejerna hoppa i sjön och simma några vändor så dom var mer än nöjda när vi kom hem.

På väg hem från jobbet svängde jag upp till farfar och körde lite teknik i fjärren med båda. Har släppt igenom att Rappi får lägga och sätta sig på skinkan och nu vill jag ge henne ett annat muskelminne och att hon ska tänka sig för. Samma sak med Zo och jag är mycket nöjd med den små passen ca 12 min vardera.

Nu ryggläge i soffan och OS! :)

5 kommentarer:

  1. Härliga bilder, du är även en duktig fotograf ser jag. Ett litet tips om du hamnar i samma situation igen med kor som börjar bilda en stor ring. Släpp hundarna, dom klarar sig. Det värsta du kan göra är att koppla upp dom. När dessa djur bestämmer sig för att anfalla, så går det fort, jag vet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mn kan göra mycket med en Iphone! ;) men tack!
      tjejerna gick lösa så dom hade nog klarat sig fin fint :) värre hade de nog varit med mig :P

      Radera
  2. Hej, vilken härlig blogg du har och fina bilder. Hittade hit genom hundbloggar på fb, har själv nyligen börjat blogga om mig o min leonberger. Kika gära in till oss. Kossor är inte o leka med om de får för sig nåt, jag jobbar som djurskötare med 130 mjölkkor, fast de är underbara tycker jag.Älskar kor. Ha det gott, Mimmi& Lexie

    SvaraRadera