tisdag 23 april 2013

Svår träning men rolig träning!

Idag har de blåst halv storm utomhus. Så mycket som om man fått vinden i ryggen så har man flyttat sig & de har allmänt varit så att man övervägt en dag i sängen, men de blev ingen sån dag. Som vanligt. Jag hade ju patrullhundsträning inbokad. 

Asså hon bara flög på mig utan anledning. Jag LOOOOVAR! Åkte till hundarna och fick börja med att sitta en kvart och lyssna på Blixt som enligt honom blivit misshandlad av sin syster. Helt utan anledning dessutom. På frågan om han bitit henne först eller försökt ta hennes leksak kunde han inte riktigt svara. Det viktiga var att jag fick veta att han fått lite hår bortbitet i pannan & att Rappi visst inte förtjänade att åka med mig själv utan han skulle ha den platsen. Inte lätt att vara schäfergrabb alltid. 

Kom tillslut iväg med Rappi och satte henne i basen på en gång. När Isabella kom fick hon kampa lite med Rappi och hennes nya kampskin [damen är på väg in i löp och är lite skeptisk till kamp just nu] som vi tackar vår uppföadre för, innan de återigen blev bastjänst i väntan på resten av gänget. 

Patrullering nummer 1
Ca 300 meter innan där hon efter 100 markerade åt höger [bort från vinden] men jag kunde inte riktigt se på henne vad det var. Lät henne gå ut lite längre och såg då att hon markerat en väska. Duktig tjej! 
Omstart och de tog inte lång tid innan hon fick vittring på vindfiggen. Fick dock direktiv bakifrån om att låta henne jobba lite mer på stigen då de var långt till figg [100-150m] och så blev de, hon fick gå in 50 meter innan. 

Patrullering nummer 2
Var tänkt att de skulle vara vind men vindstilla och vind från andra hållet gjorde att vi bytte till ljud då detta är tredje träningen. Svår träning men rolig träning! 

Patrullering nummer 3 
En riktigt lång sådan där träff kom efter ca 200 meter [vind] med fin markering. 
Sen återstod lite mer än 400 meter torrpatrullering. Nöjd! 


äter du KAKA?! 

Häng i Rappis "lya" 
Hemma igen blev de lydnad med Lilleman. 
Han är fullproppad av känslor just nu och lite överallt och ingenstans men ändå mottaglig. Körde lite positionsövningar där han fick jaga position. Riktigt kul! 
Avslutade med lite ordförståele i form av fjärr och Hit-Fot-Hit drill. 

Rappi som uppenbarligen inte var trött fick konskick och fjärr. Riktigt kul! 
I morgon blir de träning med Securitas. Tänkte försöka hinna lägga ett spår med. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar