söndag 22 september 2013

Fluffpuff med frolic fyllning

I fredags eftermiddag trillade de in finbesök hos oss i form av Cissi och flugsnappar ligan + två hundar och en vän till henne. Trevligt värre lixom! 
Firade med lite pizza och gott snack innan vi somnade gott för att bara några timmar senare gå upp och åka på äventyr! Jag och lilleman hakade nämligen på som hejarklack/störnings moment/bihang till agilitytävlingen som var anledningen till att stockholmarna kommit så här långt söderut! Har länge velat åka och titta på en tävling men har lixom aldrig haft någon att åka dit med och åka ensam kan man ju alltid men risk för att stå som en tom fågelholk på plats är överhängande. 

Anyway, lilla svarta va ju som sagt med och han blev ÖVERLYCKLIG då han trodde vi kommit till någon form av buffé fest med frigående meny. 
"Fluffpuff med frolic fyllning"
"Sheltie med rosa topping" 
"Russellfilé med tennisludd" 
osv.. Så de blev en liten förklaring för herrn att man inte FÅR äta småhundar och när man inte får vara mördarmaskin blir man knähund ist [vilket hans matte inte klagar på] och knähund va han. Att han lite senare insåg att planerna kryllade av snygga, snabba och sexiga brudar gjorde att han släppte lite på de tjuriga och bad ist om att få klä upp sig så tjejerna skulle bli imponerade! 
Passade även på att testa honom på lite hinder och om vi säger såhär... han noterade inte ens att han hoppade/klev över den första bommen. Lite höjning på hindrena och hoppa kan han! [lite busträning i de här lär de garanterat bli!] 
Va de gäller vårt fina besök hade dom en kanondag! 
Ronja tog SM pinne i hopp och Vic blev uppflyttad i Ho3 med en klassvinst utöver de vanliga! SJU sekunder va de ner till tvåan!! Tobbe som är en riktig fena på de här med agility plockade hem två klassvinster och knep lite poäng till årets agilityhund. Läckert! 

Häfrigt nog slutade inte de roliga där. På väg hem åkte vi förvbi Vic's kennelläger och jag fick kika på bc's som vallade. Något jag tycker är bland de häftigaste som finns att titta på, hundar i sina rätta element! Att de sen fanns söta små puppisar var bara farligt så tog ut den gigantiska schäfern och körde lite lydnad och märkligt nog var han riktigt trevlig i lydnaden. Tror jag måste åka på agilityttävlingar fler gånger! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar