torsdag 8 december 2011

Skavsår..

Hade en grymt bra dag igår om man ser till energin i kroppen! Vaknade med en torterande träningsvärk men med vetskapen om att man skulle på fika hos Petra och sen viiiidare till stallet gjorde att man hoppade upp från sängen. Fikastunden hos Petra blev lika mysig och trevlig som alltid. Bjöds på nybakade chokladbollar. Hur gott är inte det liksom?! 

Innan stallet blev de att bjuda frugan [ fina lilla Carolina ] på middag. Inte någon världsklass på det hela men gott var det. Vilan slut. Svängde in på stallbacken och direkt var man i arbete med att transportera vatten till lösdriften. Lättare sagt än gjort när man hade på tok för tunga dunkar och en galet brant backe. Nån stans på vägen upp för andra gången dammade min lilla genicell av sig och kom på den smarta idén att dra dunkarna på snön istället. De hela blev löjligt mycket lättare. Älskar att vara blond!

Efter att ha fångat in lite unghästar som tyckte att gänget grabbarna grus ska hålla ihop och inte lämna varandra även om bara två av fyra ska ridas så fick jag äntligen hoppa upp i sadeln. Fina Etou ställer som vanligt upp för mig när jag behöver det. Känslan av all lycka som sprider sig när man få börja jobba med hästen kan bara en hästmänniska förstå... speciellt när det kommer till lyckoruset när man fattar galopp! [glömde för en sekund bort vart jag var.. försvann iväg på mina rosa moln..] 
Häst nummer två och den sista för min del för dagen var ett litet busfrö som gjorde allt han kunde för att lägga band på sig själv och inte bara springa. Lilla vän! Kändes lite som om man satt på en känguru med skruvad svans redo att släppa allt och bara HOPPA! lillkillen behärskade sig ändå tillräckligt för att bara sticka iväg lite första varvet i travet sen gick han så snäll så!

Tyvärr valde jag att ha strumpbyxor under ridbyxorna som skydda för kylan [den lite tjockare varianten men stora och tjocka sömmar...] och nog fyllde dom sin funktion alltid men i gengäld har jag numera två fina skavsår på låren av sömmarna... snyggt. Just snyggt!
Så ett tips till er som ska rida i vinter.. TA understället istället för strumpbyxorna..!!




Nu ska det sista packas. Bussen till Stockholm lämnar Jönköping 14.05 om att går som det ska. Ser verkligen fram emot stora Stockholm. Rosa shopping för ALLA!
Hoppas vi ses där!


2 kommentarer:

  1. Kan tänka mig att det var värt skavsåren. Lycka till med shoppingen :)

    SvaraRadera
  2. Det var det utan tvekan! :)
    Tackar! Hoppas på bra utbud i rätt färg ;)

    SvaraRadera