fredag 22 mars 2013

En tredje delning

Fick precis svar från utställningen i Halmstad som jag och Rappi ska på nästa helg. Mailade för att fråga om dom hade någon preliminär tid de räknade med att vara klara och svar på de fick jag MEN jag fick också svaret att valparna går först sen ALLA normalpälsade för att i slutet lite halvhjärtat ha långhåren. Som vanligt. 

Jag tycker de är EXTREMT tråkigt att långhåren alltid ska gå sist. Det är en ny del av rasen [alltid funnits men inte varit godkänt hårlag] och istället för att främja den så presenteras den som ett nödvändigt ont att ha med på utställningar.. Det var samma sak i veda. Långhåren betalar samma anmälningsavgift men får gå sist och varken klassvinnarna eller BIR & BIM fick något från huvudsponsorn. Bland de normalhåriga fick klassvinnarna 12kg foder och stora kexburkar... även tvåan, trean och jag är rätt säker på att fyran fick med. På SSM gick de också sist. Tror de var ett 20tal kvar och kollade då. Sen har jag inte varit på fler så vet inte hur de sett ut. 
I Jönköping i våras körde dom i alla fall varannan klass. En klass tikar/hanar samma klass fast långhår osv. Superkul tyckte jag då man fick se alla! För jag tror inte att de som ställer normalhåriga slutar åka på utställningar bara för att de stoppas in en klass med långhår mellan de normalhåriga klasserna, eller vad tror ni? 

Visst de ställs inte många långhår men det lär ju knappast komma fler när de är som det är nu. Nya saker måste få lite rampljus för att det ska få en utvecklingskurva. Nu när det är få anmälningar tar klasserna ju heller ingen tid. 

Att jag är irriterad är inte för att jag råkar ha Rappi. Jag tycker bara de är alltmänt tråkigt att man istället för att ge långhåren lite reklam så marknadsför man dom fortfarande som något man inte önskar. För varför inte satsa på en TREDJE delning i vår ras. För det är ju redan så bra stämning mellan de andra två som brukar kallas för Bruks kontra Vänstervarvare. Jorå så atte en tredje vore trevligt. Ungefär lika kul som ett tredje världskrig.   
4 kommentarer:

 1. Usch vad trist! Jag håller fullkomligt med dig! Med Belgarna så går ju dom mindre klasserna oftast först. som mallarna och lakkarna går före groenis och terv. Vilket är roligt så inte de med få antal ska gå sist när alla andra farit hem. Men roligast skulle det ju vara om det gick efter klass som du skriver, alla valpar av alla sorter först och sen samma med juniorer, unghundar, öppna, champions och veteraner, det skulle vara grymt roligt! Man önskar ju varje dag att attityden i hundvärlden skulle förbättras. Så himla trist att folk med hundintresse ska måsta delas upp, när vi alla älskar och vill njuta av våra hundar!

  SvaraRadera
 2. Andraklassensmedborgare ... Så känns det att komma med ett långhår. Superbra skrivet! Delar den :)

  SvaraRadera
 3. Förstår hur det upplevs och håller med dig.

  SvaraRadera
 4. Va tråkigt att det är så!
  Sofia
  www.echosierra.se

  SvaraRadera