torsdag 6 september 2012

alla bönder..

Jag har fortfarande inte slutat le sen i morse! Anledningen till mitt leende? Den är så enkel som ett spår där min lilla långhåriga prinsessan var i andra änden av linan.

Bestämde mig redan igår kväll att jag skulle ta med mig tjejerna ut och spåra idag på morgonen. Behövde ändå komma upp tidigt för att hinna till posten och hämta ut mitt körkort så de skulle passa utmärkt med lite spår efter det. Blev dock en liiiten längre åktur än jag tänkt mig då majoriteten av bönderna tydligen bestämt sig för att slå fälten en sista gång så på alla jag hade tänkt spåra på kryllade av traktorer... tur vi i småland har ett gäng fält att välja på ;) så en liten biltur extra [gör inte mig nått eftersom jag nu fått koll på att alla fält är perfekta spårfält efter idag] innan vi var framme!

Till Rappi la jag ett U med långa ben, totalt ca 700steg. På de ett gäng apporter då Mathias gnällt lite på oss att vi inte tränar på det. Till Zo la jag ett spår som skulle höja motivationen hos henne lite så jag la helt enkelt ut hennes tre favoritleksaker. Gröna bollen. Blåa kampgummibiten och svarta bitkudden.

Under tiden spåren "åldrades" satt jag och gottade mig i solen. Hur underbart som helst! Vad som sen gjorde tillvaron ännu bättre var min lilla sessas spår. Hon är verkligen helt GUDOMLIG att spåra med. Hon markerade samtliga apporter hur fint som helt [räknade till nio när vi var i mål] och vinklarna har jag inget jag vill ändra på i dagsläget, inte spårarbetet heller. Jag höll mig helt enkelt på 7 meters avstånd spåret igenom. Mammas gris!

Zo gjorde även hon ett fint spår. Det trots löp [och nakenhunds syndromet som tillkommit med det]. Var riktigt roligt att se frekvensen på svansen när hon insåg att första apporten var en bitkudde. Sötan!

Blev ett kort pass lydnad efteråt då vi passerade OG Jönköping på vägen hem. Platsliggning för Rappi och hoppträning för Zo. :)
Ett stopp hos och mormor och morfar för lunch [hundarna avgudar morfar eftersom han aldrig tröttnat på att kasta bollar] innan de blev svampplockning för att slutligen hamna hemma igen. Nu väntar myskväll med Tove och i morgon börjar allt om igen!
2 kommentarer: