onsdag 5 september 2012

Den småländska mördar ödlan

är bara ett av de otroligt snygga smeknamnen jag införskaffat mig efter helgen i Ulm. Detta efter att en oidentifierbar människa påpekat att jag lagt på mig lite och kvinna som man är så ska ju vederbörande DÖ.

Helgen i sig har annars varit bland de bästa på länge. Snygga hundar i MÄNGDER [både grå, svart/bruna och svarta], härlig shopping, god mat och ett oslagbart sällskap med snygga frisyrer ;)! 

Jeanette på lördagen

och jag i en "systerfrilla" samma dag ;) 

Detta var mitt första besök på Tyska segrarutställningen och jag måste erkänna att jag hade skapligt höga förväntningar. Då jag och Jeanette gått upp halv 5 på torsdagsmorgonen så blev det en lugn torsdagskväll på hotellet efter en god middag.
Fredagen spenderades på läktaren med kikaren i högsta hugg för att kolla modprov. Pennorna gjorde ständigt noteringar i katalogen på olika hundar och kommentarer tillades. Kände mig smått skelögd efteråt då man försökt kolla på både hanar och tikar samtidigt... vet inte hur många hundra modprov och överfall de var men vi kollade långt ifrån alla och då satt vi där från åtta på morgonen..!
Under dagen kom de även ett utrop från campingen om att en brun/svart schäfer var lös.. joråsatte. Tur de bara fanns en schäfer med den färgkombinationen ;) 

Under lördagen och söndagen var det bara att njuta av allt från avelsgrupper till enskillda och slutligen den avgörande konkurrensen. Så otroligt häftigt! Rappis snygga halvbror Hagadahls Figo kom på en otrolig åttonde plats, alltså VA8. Han är för andra året i rad Sveriges bäst placerade hund på tysk GENOM TIDERNA![han var 10a förra året]  Så STORT grattis till Team Hagadahl och till mamma Wanda som har så fina barn! 

Ulm i sig får några minus i kanten då dom har fler fem gånger så många apotek som mataffärer.. alltså fem apotek men ingen mataffär i centrum..! sen regnet och alla tyskar som vägrar prata engelska gör att staden sjunkr lite till. Kanske den läskiga kyrkan gör sitt med. Även om den ska vara den högsta i världen så är den otroligt läskig. Speciellt på natten.

De är svårt att återberätta en häftig upplevelse, speciellt när den överstiger förväntningarna så pass mycket. Den måste lixsom upplevas irl. Så till er som funderat på att åka, ÅK! Jag kommer sitta på läktaren även nästa år och året efter det och året efter det.. man blir beroende! 


8 kommentarer:

 1. Tack för en gedigen helg syrran! :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det underligt att tyskarna vägrar prata engelska! Var iväg förr förra året till Tyskland för att titta på Riesen-VM och likadant då, ingen vill snacka engelska. Vi var på en grekiskt resturang och åt och som tur var så var en utav killarna som var med halvgrek, annars hade vi nog inte ens kunnat beställa :O Kan tänka mig att ni haft superkul :)

  och du, lär Rappi klara-färdiga-kör så slipper du ha vissla på utställning ;)

  SvaraRadera
 3. Hehe, hoppas du gjorde processen kort med "Herr Vederbörande". Må hans död tjäna som en evig påminnelse för resten av världen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha tyvärr återuppstod han men har blåmärken så de ser ut som han haft slagsmål med en sibirisk tiger ;)

   Radera
 4. Grymt snygga frisyrer!!! :)

  SvaraRadera