onsdag 30 maj 2012

Hade kunnat förstöra allt!

Man kan ju tycka att jag borde lärt mig en del efter de år av hundträning jag avverkat, ändå kommer det dagar då man funderar om jag över huvudtaget tänkt till. Som dagens spår med Rappi. Klantarsle är nog rätt ord för mig idag.

Började med att lägga ut ett FH- spår till Mathias och Noggy. Alltid roliga att få traska ut långa spår och sen traska med. Speciellt idag när Noggy visade sig från sin bästa sida och spårade hur fint som helst. Då är det galet roligt!


Planen för Rappi var skulle få en utmaning i form att ett lååångt spår och lååångt blev det, vilket jag nu i efterhand är glad att jag gjorde. Starten blev K A O S då lillfjanten laddat i bilen i över två timmar, plus att hon spanat på medan vi spårade med Noggy. Detta ihop med att Matilda inte riktigt hade full koll blev en kanonfin landning vid flaggan och sedan 10 meter KAOS med en förvirrad hund.
Sen landade min lilla tuss återigen och började spåra lika fint som vanligt! Lite längre fram stötte vi däremot på ytterligare lite trubbel.
Rappi vek plötsligt av lite åt vänster. Matilda stannade och väntade på att hon skulle gå tillbaka i kärnan. Rappi stretar och tjurar för att få gå vänster. Matilda står kvar. Rappi tar i ännu mer. Matilda börjar bli osäker. Mahtias börjar bli sur. Rappi tar i ännu mer åt vänster. Matilda följer med. Rappi hittar spåret och näringshögen.

Gaaah! Kan ni fatta att jag var sur på mig själv?!? När jag väl vände mig om sen så hade hon rätt till 100%... Vingliga Matilda hade varit framme igen!
Jag har ju ren tur att Rappi är driven i spåret annars hade jag kunnat göra henne bra osäker. För det är ju inte många spår hon gjort. Min lilla prinsessa! :')
Är fruktansvärt stolt över henne. Galet stolt! Så nu får hon vila tills på fredag då vi åker på äventyr!


Har även gjort en grymt tråkig upptäckt idag.. Heffeli den stackarn har fått fukteksem på ryggen. Har känt de på mig att något skulle hända med honom och det är inte vackert. Frågan är bara om man ska klippa ned honom. Han ska ju inte ställas och som läget är nu VÄGRAR hans päls att släppa... Va hade ni gjort?



6 kommentarer:

  1. Duuuutti Rappirapp!
    Jag skulle rakat honom.. Annars tar det evigheter för det o läka /:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja lillfjanten kan :D
      Har får gå orakad så länge det inte blir värre! Då ryker pälsen :P

      Radera
  2. Tvätta rent, torka och spraya Blåspary... finns utan färg och håll torrt! :)
    Pilla bort skorporna allt varteftersom :)
    ENja hade samma varj år...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har följt din teori so far! :) kommer nog fortsätta med det om det inte blir värre!

      Radera
  3. Qilaq får utslag (ej fukteksem) när det är varmt och vinterpälsen inte har släppt. Men vi brukar bada honom och sedan blåsa bort pälsen med vår hundfön. Den blåser bort allting! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har trestat allt, schampoo, fön, borstar men han har så otroligt mycket underull så det släpper inte "/
      Ska stoppa honom i badet en gång till så får vi se vad som händer! Blir det värre får han bli av med lite päls på rumpan ;)

      Radera