tisdag 17 april 2012

Pappi Rapport

Rapport och utställningsträning är vad mina odjur fått sysselsätta sig med idag. Snälla Linnea ställde upp som hjälpförare. Då det var första gången föra llihop [Mig, Zo, Rappi & Piva] fick alla hundar följa med ut på en gång.

Zo var först ut att springa och den hunden lever ju för att springa. Inga problem att lämna mamma och gånget för att kuta över ängen bort till Linnea. Det enda problemet vi stötte på var att hon inte hade ro att stanna där borta, hon tog emot belöningen sen stack hon igen.Totalt fick hon sex vändor & det gick bara snabbare och snabbare. Stjärnan!

Rapp Rapp fick springa två gånger. Första gången som andra hund och andra gången som sista hund och hon sprang så fort hennes valptassar bar henne,  fint och målmedvetet. Får kanske döpa om henne till Rappi Rapport ;)


Piva var totalt värdelös på det här. När hon fick springa som sista hund gick det bra till mig men inte tillbaka så två vändor till mig var det hon fick. Det är ju inget hon ska göra så la ingen större energi på att lära henne heller.

Efteråt plockades plastband och flaggor fram. Utställningsträning. Tog inte mer än fyra varv innan Rappi fattade "runt" så vi ska nog överleva lördagen, för det är ju bara tidsag idag. Även Zo fick sig en tur i ringen och hon börjar få bra koll på vad som gäller! Efteråt fick Rappi ställas ia lal möjliga konstiga vinklar bara för att vänja sig vid att man plockar osv och att man ska stå still även om man står fel. Hon fick även testa på att få frambenen flyttade med bakbenen klara, vilket kräver lite koordination :)


3 kommentarer:

  1. Tack! Tror också att Timmie kommer bli ännu grymmare om han får vara skadefri och lär sig lite vett av Liam ;) Rapporten ser ju himla bra ut! Körde lite med min första cocker, Hoover, och det är ju sjukt kul! Kräver ju lite samma egenskaper som hos en draghund ;) Snart syns vi :D

    /AC

    SvaraRadera